TONER

Kunstnere: SUSANNE BECK
Dato: 15.03.2024-27.04.2024 

Susanne Beck er uddannet billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi i 2021.


Susannes kunstneriske praksis handler om farve og form – ud fra den erkendelse, at farve kræver en form og en form defineres af en farve. Hun anvender geometriske former som byggeklodser for kompositioner af farver. Med kompositionerne undersøger hun, hvorledes farve og form gensidig synes at påvirke, udfordre og endda manipulere hinanden. Fælles for hendes værker er, at farverne er nøje afstemt med små gradbøjninger af nuancer med det sigte at udfordre, hvorledes vi ser og opfatter farve og form. Susannes værker inviterer beskueren til at følge farvernes og formernes indbyrdes foranderlighed, hvor intet er absolut og alt er relativt.

Hun arbejder primært med maleri og skulptur, og hendes foretrukne materialer er blyant og akryl, på papir, rå lærred og træ.

Susanne søger udfordringen ved at male på rå lærred, her er ingen fortrydelse, kun ærlige aftryk efter håndens arbejde. Farven suger uensartet ned og ud i det rå lærred, hvorfor farven må påføres gradvis med flere laseringer af en sikker hånd. Det er et arbejde, som tager tid, hvilket gør ”tid” til en væsentlig faktor i Susannes praksis og hendes kunstneriske udtryk.