GRUPPEUDSTILLING _ SPIRE 2022

Kunstnere:
Siri Frup
Sven Buse
Mille Arhenkiel
Clara Grønborg

Dato:
1.4.2022-22.5.2022 

Spire er en gruppeudstilling med fire unge kunstnere, som hver især dyrker et kunstnerisk håndværk. Udstillingen indeholder værker skabt i forskellige medier med forskellige udtryk, men med håndværket og den frie ukontrollerede proces som bindeled.

Spire skaber rum til oplevelse af ny kunst, skabt af nye kunstnere. Vi ønsker at etablere en scene for unge kunstnere, og give dem muligheden, for at udstille deres kreative projekter. Udstillingen viser værker, der vidner om en fælles taktil skabertrang, og selve kunsten at skabe noget med sine egne hænder. 

Udstillingen skildrer kunstneres behov for at dyrke deres håndværk, og for at give sig selv lov til at eksperimentere og lege med kunsten.

Udstillingens fire unge kunstnere er alle opvokset i Aarhus, men er nu bosat rundt omkring i landet, hvor de studerer eller arbejder indenfor hver deres kreative fag.

Sven Buse 24 år. Uddannet teatertekniker. Pt freelance scenemester i København.

Svens værker består af en serie bronze reliefer med deres eget grafiske og levende udtryk. Skulpturer skabt ud fra samme materiale, men med vidt forskellige udtryk.

Mille Ahrenkiel
23 år. Studerer tekstildesign på Designskolen Kolding og har tidligere gået på fotografisk skole på Aarhus Byhøjskole.

Med sine værker arbejder hun med at forbinde de analoge fotografiske processer med tekstil og undersøger hvad der opstår i samspillet mellem de to håndværk.

Siri Marie Sølyst Farup
23 år. Studerer kommunikationsdesign på Designskolen i Kolding og arbejder i kulturbranchen, hvor hun laver events, grafik og PR for forskellige kulturorganisationer.

Hendes værker består af grafiske silketryk med fokus på tekstur og dybde. Siri Marie Sølyst Farup laver serigrafi trykt i hånden med akrylmaling, hvor hvert tryk bærer præg af forskellige afvigelser, farver og teksturer.

Clara Grundtdal Grønborg
22 år. Studerer på Det Kongelig Akademis Glas og Keramikskole på Bornholm.

Med sine værker udforsker hun porcelænets potentiale og eksperimenterer med sammensætningen af forskellige typer af ler. Hendes keramiske skulpturer er skabt med en umiddelbarhed som præger både udtrykket og formen på skulpturerne.