Kan du huske hvordan mosen
fyldte fantasien ud?

Kunstnere: Noah Koppel Levy +
Amalia Melchior Hyldahl
Dato: 05.05.2023-17.06.2023 

Noah Koppel Levy (f. 2001) er født og opvokset på Frederiksberg, hvor han stadig er bosat og har sit atelier. Han har gået på flere kunstskoler i Danmark, som Kunsthøjskolen i Holbæk samt Vera- skole for kunst og design. Han har bland andet udstillet på Kunstnernes Efterårsudstillingen på Den Frie Udstillingsbygning 2021, samt haft en Solo udstilling i Galleri Norup og i Richard Winters hus på Lolland Falster 2023.

Amalia Melchior Hyldahl (f.2001) er født og opvokset i Holstebro (Tvis). Hun bor og arbejder i København, hvor hun studerer på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har senest udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning 2022 samt Forårsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg 2023.


Udstillingen, ‘Kan du huske hvordan mosen fyldte fantasien ud?´tager udgangspunkt i mosen. Vandets overflade reflekterer, landskabet omkring. Derunder gemmer sig et sort dyb, der opsluger alt der falder deri. Et gammelt landskab der har været vidne til talrige ofringer, til de magter der dengang rodede over folks liv. En portal ind til en anden verden.

Værkerne er opstået ud fra en større interesse for naturen, vores omgivelser og dets forfald.

Noah Koppel Levy lader sine penselstrøg forme utydelige landskaber på lærredet. Han bygger malerierne op med olie, lag på lag af lys og mørke, der giver dybde. Farverne er kontrast fulde, og spiller op mod hinanden - en symfoni af farver. Malerierne underbygger fortællingen, som en kulisse for udstillingens andre genstande.

 
Amalia Melchior Hyldahls værker dykker ned under mosens overflade, med de brunlige sorte og hvide nuancer. Amalia undersøger den historiske krops materialitet, forfald og tidslighed, gennem en række materiale studier af ofringer. Der tager form af masker, krukker og skåle, der imiterer mosens ofringsgaver.


Når man bevæger sig rundt i udstillingen, bliver man inviteret ind i deres tolkning af dette landskab og dets kulturelle funktion. Hvad gemmer der sig i mosen…