EN KOP, ET VÆRK 

Dato: 14.05-30.05.2024 
Kunstnere: 
Ninna Gøtzche
Jette Sørensen
Asger Kristensen
Signe Boisen
Helene Thing
Maren Aaserud
Else Rønne
Tina Lynge


Vi ønsker med denne udstilling at skabe en dialog om grænsen mellem kunst og brugskunst. Hvis der er en grænse? Til det formål, har vi valgt at tage udgangspunkt i koppen. Hver kunstner har skabt unikke kopper, der fremviser deres individuelle stil og teknik.

En kop kan betragtes som et objekt, der primært tjener et funktionelt formål – et håndtag til greb, en krop til væske, og en kant til at drikke fra. Men når vi begynder at betragte koppen ud over dens funktion, åbner der sig et rum for æstetisk og håndværk. En kop, skabt med omhu og opmærksomhed på detaljer, former, farver, er et resultat af en kunstnerisk og taktil vision, der rækker ud over dens funktionalitet.

Med udstilling, ønsker vi ikke at trække en skarp grænse for, hvornår noget er brugskunst modsat kunst. I stedet ønsker vi at skabe et rum, hvor brugskunst og kunst kan ses som to sider af samme sag – begge udtryk for vores kreativitet og evne til at forme og sanse.

Udstillingsperioden er fra d. 14. juni til d. 30. juni åbent lørdage og søndage mellem 12:00-16:00. Adressen er Montanagade 45b, 8000 Aarhus C.